Si la mine face tot asa, la Mazda nu e asa ferma suspensia ca la Honda, dar destuld e ferma. Tocmai din cauza asta exista motorasul ala de auto leveling. Eu oricum am lupa pe faza scurta si mai limiteaza lumina care scapa aiurea din far, dar si asa am impresia ca bate in balarii cateodata.
Sunt convins ca motorasul ala de autoleveling nu regleaza atat de des inclinatia farului pentru a compensa denivelarile sau gropile. Ala e un fel de reglaj automat in locul celui manual pentru a regla in functie de incarcarea masinii. Sigur ca e folositor atunci cand urci sau cobori o panta/rampa mai lunga sa aiba timp sa regleze.
Revenind la intrebare; inteleg ca voi v-ati luat flash si cu becuri normale? Se intampla des?
Nu de alta, dar am avut HID aftermarket + faruri cu lupa aftermarket (nu la honda, nu sariti) si nu mi-am luat niciodata, nici un flash, indiferent de drum.
Pe centura, pe unde mi s-a intamplat, nu erau denivelari si drumul era bun...dar, din nou, cei care tot atentionau de zor erau tot cei care abia vedeau ceva in fata...sa fi fost atat de ametitoare farurile mele de luau vizibilitatea inexistenta a alora?
A, si nu sariti, mi-am luat doar de vreo 3-4 ori in vreo 20 de drumuri...dar nu ma asteptam
Salut. Mi se intampla si mie foarte des sa imi iau flash-uri mai ales cand e masina foarte incarcata. Se pare ca auto-levelling-ul ori nu functioneaza multumitor pentru cei din fata ori xenon-urile sunt foarte deranjante. Cert e ca mi am luat gramada de injuraturi si eram nevoit sa dau flash scurt cu faza lunga sa isi dea seama oamenii ca nu sunt nesimtit. Chiar sunt curios daca au mai patit si altii cu xenon treaba asta.
Daca al tau este standard cu autoleveling, vezi ca poate nu este reglat corect.
Si cele cu autoleveling se regleaza; poti sa o faci si tu la perete (mai ales ca pleci de la premiza ca bat sus, si atunci incepi si le dai doar in jos); eu de regula o fac pe o straduta slab circulata, ca sa vad exact unde bat pe drum, si pana acum nu am avut nici o problema cu flash-urile la nici o masina pe care am reglat-o asa.
La Honda nu le-am reglat ca nu aveam de ce, si mai ales ca nu am ce sa mai reglez la ele ca si asa bat destul de aproape...
Si mi-am mai luat un flash...tot de la un cielo care abia vedea in fata, de parca avea doar pozitia aprinsa. Cred ca peste 70% din masinile care imi dau flash sunt cielouri vechi, asa ca o sa fac un test in care o sa mearga altcineva cu ea din sens opus incet si sa ma conving pe pielea mea daca e rau sau asa fac ei flash-uri la orice masina care trece.
Quote:
Originally Posted by escobar
Sunt convins ca motorasul ala de autoleveling nu regleaza atat de des inclinatia farului pentru a compensa denivelarile sau gropile. Ala e un fel de reglaj automat in locul celui manual pentru a regla in functie de incarcarea masinii. Sigur ca e folositor atunci cand urci sau cobori o panta/rampa mai lunga sa aiba timp sa regleze.
Asa si este: autoleveling-ul are un "lag", care se manifesta foarte prost cand treci peste denivelari scurte: il orbesti oricum pe ala din fata, iar dupa ce ai trecut de ea, mai lasa si farul jos; puteti face testul apasand masina mult, din ce colt vreti voi, si sa vedeti cand incepe ala sa se miste
P.S.: sa nu spun ca faza lor lunga e atat de penala ca dupa mine pot merge cu ea pusa, ca nu ma deranjeaza...macar mai vad si ei ceva
P.P.S: ce or face la aia care trec peste damburi si le scaneaza retina cu lupa?
La farurile ce vin cu reglaj automat, nu ai ce sa modifici cu surubelnita. Reglajul se face din soft, mergi in service-ul Honda si verificarea ti-o face pe tester.
problema este si ca reglare din buton se face prost, dupa parerea mea. in sensul ca intre 0 si 1 e o diferenta mult prea mare.
pe 0 exista sanse sa deranjezi chiar daca esti singur in masina si fara bagaje, iar pe 1 nu mai vezi nimic ca bat doar la 15-20 m.
deci eu cred ca la pozitia de 1 trebuie umblat, teoretic.
o porcarie...am observat asta de cand am luat-o...
Cultura e o chestiune de scoala, de traditie, de uimire si de efort neclintit. Romania nu are scoala, nu mai are traditie, nu cunoaste uimire, se fereste de efort. (Neagu Djuvara) http://www.breslo.ro/Shop/mihaalex/
Pai ai citit si ce inseamna gradatiile 0, 1, 2, 3?
Am cautat ca sa-ti arat.
0. Soferul sau soferul si un pasager pe locul din fata
1. Cinci persoane pe locurile din fata si din spate.
2. Cinci persoane pe locurile din fata si din spate, bagaj in limitele de greutate permise in locul de depozitare a acestora
3. Soferul si bagaje in zona de depozitare in limitele de greutate permise.
Din cauza asta o sa bata nasol pe strada cand tu esti singur in masina ii ii dai pe 1.
Pai ai citit si ce inseamna gradatiile 0, 1, 2, 3?
Am cautat ca sa-ti arat.
0. Soferul sau soferul si un pasager pe locul din fata
1. Cinci persoane pe locurile din fata si din spate.
2. Cinci persoane pe locurile din fata si din spate, bagaj in limitele de greutate permise in locul de depozitare a acestora
3. Soferul si bagaje in zona de depozitare in limitele de greutate permise.
Din cauza asta o sa bata nasol pe strada cand tu esti singur in masina ii ii dai pe 1.
si daca esti singur in masina, fara bagaje si cu setarea pe 0 si multi iti dau flash-uri, ce faci...? eu mut pe 1 si mai vad un mare ciuciu.
pe urma merg in service si mi se spune ca luminile bat ok.
acum sa te vad...
Cultura e o chestiune de scoala, de traditie, de uimire si de efort neclintit. Romania nu are scoala, nu mai are traditie, nu cunoaste uimire, se fereste de efort. (Neagu Djuvara) http://www.breslo.ro/Shop/mihaalex/
Ai incercat pe 3? Eu asa o mai tineam ziua la drum lung. Si pe 1 le coboara destul de mult, dar nu atat incat sa nu vezi mai nimic. Oricum, sunt multi soferi care nu fac diferenta intre faza scurta si lunga si trebuie sa fac ei flash, normal.
Eu am un kit aftermarket, si tin luminile pe 0, cand sunt singur in masina. Daca am mai multe persoane si diverse prin portbagaj, le reglez pe 1 sau pe 2. Nu mi-am luat nici un flash pana acum. Nu am apucat inca sa ies din oras sa vad ce se intampla la drum lung. Ramane de vazut.